Skrei

En torsk er ikke en torsk…
Skreien blir født i havområdene utenfor Lofoten og Vesterålen og som yngel driver den med Golfstrømmen nordover til Barentshavet. Når den selv skal gyte vender den tilbake til Lofoten og Vesterålen. På grunn av sin lange vandring og det kalde friske vannet, har skreiens fiskekjøtt ekstra mye muskler, god fasthet og et hvitt fiskekjøtt.

Skreien gjør seg derfor fantastisk i panna, eller på grillen om sommeren.

Fiskeillustrasjon Brosme

Brosme

Brosme tilhører torskefamilien, men skiller seg fra sine slektninger med sin sammenhengende ryggfinne. Den er en mager fisk med høyt proteininnhold.

Med sin milde, hummeraktige smak egner den seg godt til for eksempel wok.

Fiskeillustrasjon av Sei

Sei

Seien er en overlegen svømmer og en spretten sprinter som trives best på steder med sterk strøm.

Det perlegrå kjøttet er magert og har en mer karakterisk smak enn annen hvitfisk, som gjør den godt egnet til sterke smaker.

Fiskeillustrasjon av Lange

Lange

Lange har fått navnet på grunn av sin langstrakte kropp. Den er en ypperlig matfisk, fast og hvit i kjøttet, og har stor og god rogn og lever.

Mesteparten av fangsten i Norge og Sverige ender som klippfisk eller «spil-lunga», som er en svensk favoritt på selveste julaften.

Kveite

Egner seg svært bra til både steking, baking og på grillen.

Kveite fra VAAG kommer fra førsteselektert fisk som veier mellom 8-20 kg. Denne størrelsen gir saftige fileter med perfekt tykkelse.

Bestanden langs Lofoten og Vesterålen er en bærekraftig stamme som blir godt forvaltet. Det er ikke lov å fiske kveite mellom 20. desember og 31. mars. I denne perioden gyter fisken og trenger ro.

nb_NONorwegian